Nieuws

Nieuwe cursus: 7 Meditatietechnieken door Prayag Meditatieopleidingen, lees hier verder.

 

Mooncycle Workshop van Irina Verwer uitgesteld, lees hier verder.

 

Acanta Yoga Malden Videolab en Stella’s Audiolab, lees hier verder.

 

 

Cursus 7 Meditatietechnieken

met Stella van Dinten en Christel Jansen van Prayag Meditatieopleidingen

 

Heb je interesse om te leren mediteren en je te verdiepen in de achtergronden hiervan?

 

In 7 lessen maak je kennis met 7 meditatietechnieken:
  •  ademmeditatie
  •  mindfulness
  •  zen
  •  mantrameditatie
  •  éénpuntige meditatie
  •  compassie-/vriendelijkheids- ofwel mettameditatie
  •  lichtmeditatie

 

Voor wie?

Ben je een beginner en heb je je altijd al eens wat meer in meditatie willen verdiepen, dan is dit een heel geschikte cursus. Je oefent met verschillende technieken en ervaart wat het beste bij je past.

Ben je al een ervaren mediteerder, dan is de cursus geschikt als je met andere technieken dan je gewend bent wil kennismaken en oefenen.

 

Door wie?

Christel Jansen en Stella van Dinten zijn ervaren yoga- en meditatiedocenten, die samen onder de naam Prayag meditatieopleidingen hun kennis en kunde doorgeven.

Prayag betekent het samenvloeien van rivieren. Zoals twee rivieren samen verder gaan als één, zo vloeit ook onze kennis samen!

 

Waar en wanneer?

Op 7 zaterdagochtenden in het najaar van 2020 komen we samen om te oefenen in de Yogastudio aan de Zwerfkei 7 in Malden. De data zijn: 12 en 26 september, 10 en 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december. De les start om 10 uur en duurt tot kwart voor 12 en zit VOL.

Omdat de ochtendcursus zo snel vol was, geven we dezelfde cursus op dezelfde dagen nogmaals, maar dan ’s middags van 13.15 – 15.00 uur. Hier kun je je nog voor aanmelden!

 

Coronaproof

Er worden maximaal 8 cursisten toegelaten vanwege de anderhalvemetersamenleving. Je mediteert in rijverband op minimaal anderhalve meter van elkaar in de Yogastudio. Mocht er een tweede lockdown komen, vervolgen we de cursus online via Zoom. Heb je nog geen ervaring met Zoom, dan helpen we je op weg met dit eenvoudige online programma.

 

Kosten en aanmelding

De cursuskosten bedragen 140 euro. Yogacursisten van Christel en Stella ontvangen een korting van 20 euro en betalen 120 euro. Meld je aan via

 

Wij zien je graag in de Yogastudio dit najaar om met ons samen te mediteren en innerlijke kalmte te ervaren te midden van alle veranderingen.

 

 

 

Mooncycle Workshop van Irina Verwer bij Acanta Yoga in Malden op zaterdag 19 september 2020 is uitgesteld.

 

De internationaal bekende yogadocente en holistisch coach Irina Verwer zou deze Nederlandstalige workshop op zaterdag 19 september van 10 - 12.30 uur geven bij Acanta Yoga, Zwerfkei 7 in Malden, maar dit is uitgesteld en de nieuwe datum (vermoedelijk december) volgt nog. Irina werkt o.a. voor Ekhart Yoga online, voor Yoga Magazine en geeft regelmatig yogaretreats op Bali.


Inhoud:

Mooncycle gaat over de menstruatiecyclus en alles wat ermee verband houdt.

Alles verandert altijd. Om je heen, maar ook in je. Wanneer je een menstruatiecyclus hebt of had weet je dat als geen ander. Wil je leren hoe je te midden van alle veranderingen tijdens of na je cyclus het beste voor jezelf kunt zorgen? Dan is dit de perfecte workshop voor je.


Tijdens de Mooncycle Workshop leer je je te verbinden met je lijf en je cyclus. Je leert welke yogahoudingen helpen tegen buikkrampen en welke ademoefening je het beste kunt oefenen als je last van opvliegers hebt.

Na afloop van deze workshop weet je welke voeding en kruiden het beste bij de verschillende fasen van je cyclus en, als je die hebt, bij je klachten passen.

Er is ruimte om al je vragen te stellen over je cyclus, over zwanger worden, over de overgang en over het voorkomen of verhelpen van menstruatieklachten, zoals PMS, buikkrampen of onregelmatige cycli. Ook word je tijdens de Mooncycle Workshop door een serie yogahoudingen geleid en krijg je volop praktische tips, zodat je vol inspiratie de yogastudio verlaat.


Kosten en aanmelding:

De kosten voor deze workshop zijn € 37,50. Je kunt je aanmelden bij Acanta Yoga door een email te sturen naar organisator Stella van Dinten (zie emailadres op de contactpagina van deze website).


I.v.m. de coronacrisis worden de facturen voor de workshop pas 1 à 2 weken voor de workshop begint naar je gemaild. Tegen die tijd weten we zeker of het doorgaat of niet en als het doorgaat ontvang je dan de factuur waarmee je kunt betalen. Maar je kunt je dus wel nu al aanmelden.


Meer weten over Irina? www.irinaverwer.com

 

Irina Verwer

 

 

 

Acanta Yoga Malden Videolab en Stella’s Audiolab

 

Stella heeft tijdens de lockdown een Videolab met yogavideo’s en een Audiolab met luisterlessen gemaakt. ‘Oude’ cursisten hebben hier al voor betaald, maar ook nieuwe vaste cursisten kunnen onbeperkt toegang krijgen tot deze online lessen voor een eenmalig bedrag van € 45,--. Het Videolab bestaat uit korte en lange video’s. Drie korte video’s zijn openbaar, de rest is privé. De drie korte openbare video’s zijn gemaakt om je een (korte) indruk te geven van hoe zo’n les eruit ziet en laten iets zien van de yogastijl bij Acanta Yoga. In beide labs zijn ook veel langere lessen te volgen.

Je ziet hieronder de drie korte openbare YouTube yogavideo’s:
oefening 1: hou de wervelkolom gezond
en
oefening 3: spreidstand voor meer prana / levensenergie.
en
kalmeringsoefening in ruiterstand.

(Deze links starten de les in YouTube)

 

Zijwaartse buiging (still uit de 1e videoles)